2004 рік

0
2242

З метою зосередження уваги киян та українців з інших регіонів на збереженні здоров’я нації Фундацією спільно з Міністерством оборони України, Київською спілкою художників України з 10 по 24 березня 2004 року була проведена культурно-мистецька акція «Україна. Здоров’я. Весна.», приурочена до Всеукраїнського дня боротьби з туберкульозом – 24 березня.

23 березня 2004 року проведений круглий стіл, присвячений Всеукраїнському дню боротьби з туберкульозом – 24 березня на тему: «Епідемія туберкульозу в Україні та шляхи її подолання. Стан, перебіг, перспективи. Держава та громадськість у боротьбі з хворобою».

Участь у міжнародній конференції в 2004 році «ТБ/ВІЛ в Україні: проблеми і шляхи їх вирішення» у м. Донецьку, організованій Всесвітньою організацією охорони здоров’я, в ході якої Фундацією була представлена доповідь про досвід роботи в боротьбі із епідемією туберкульозу в Україні.

Протягом травня – червня 2004 р. в навчальних закладах Київської області впроваджена програма «Дитинство без туберкульозу», в ході якої була відпрацьована система протитуберкульозної санітарно-освітньої роботи у школах, вдосконалено механізм обліку та моніторингу стану дітей після курсу лікування у дитячому відділенні Київського обласного протитуберкульозного диспансеру, проведено семінари по підвищенню кваліфікації фтизіатрів та підвищення рівня фтизіатричних знань лікарів загальнолікувального профілю Київської області, створено бібліотечку освітньої, науково-популярної та художньої літератури у дитячому відділенні Київського обласного протитуберкульозного диспансеру, тощо.

Крім того, одним із статутних завдань Фундації є опікування культурною спадщиною України. В рамках цього завдання запроваджено програму щодо опрацювання та популяризації “Архіву Курінного” – збірки історичних матеріалів, нещодавно поверненої із-за кордону, яка нараховує кілька тисяч слайдів у вигляді фотонегативів на склі і включає фото багатьох зруйнованих і втрачених нині історичних і культурних пам’яток України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Ваш коментар
Ваше ім'я